Bärsmoothie för trötta dagar

Det här med att äta bra mat kom jag på ganska sent, i trettioårsåldern. För sisådär tio år sedan alltså.

Jag minns en gång när jag var student och hade en sådan där riktigt trött dag. Då gick jag ner till min närmaste affär och köpte en red bull och en kexchoklad för att bli pigg. Herregud vad det känns avlägset nu! I dag skulle jag inte ta i en red bull med tång.

Det senaste veckan har jag varit trött. Jag hörde häromdagen att november låg i riskzonen för att slå ett över hundra år gammalt rekord i få soltimmar. Bristen på ljus påverkar mig definitivt.

Om jag har en tröttdag nu är min första reaktion att jag vill få i mig ännu mer antioxidanter och andra nyttigheter. Till exempel i form av en bärsmoothie. Den här innehöll spenat, banan, ingefära, blåbär, hallon och färskpressad apelsinjuice.

image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *