Bärshake med chiasylt

Dagens frukostsmoothie blev en tvådelad bärshake från SVT:s Vegorätt. Så söt och god! Den ena delen av de två är en chiasylt, som jag gjorde på blåbär som jag fortfarande har frysen full av sedan i somras. I ursprungsreceptet är det hallon. Kör bären i matberedare tillsammans med chiafrön, vatten och lite vaniljpulver. Den flytande delen av smoothien består av mandelmjölk, banan och mer vaniljpulver. Gör din egen mandelmjölk om du vill att smoothien ska vara helt raw. Om du köper mandelmjölken så läs på innehållsförteckningen om du vill undvika socker och tillsatser. Det finns bra och dåliga sorter.

I SVT-receptet heter sylten swirl, och tanken är alltså att den ska ringla sig snyggt i glaset. Att ringla saker är inte en av mina superkrafter så jag nöjde mig med att göra smoothien i två skikt.

Och japp, jag är i Sverige igen med alla fördelar det innebär, som blåbär i frysen och en matberedare och mixer så att jag kan göra goda smoothies. Och nackdelar av typen snö.

PS Även om du inte gillar det utskällda matprogrammet Vegorätt så titta gärna på recepten därifrån, som du hittar hos SVT. Där finns massor av gott.20160220_125517.jpg

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *