Ät chokladbollar varje dag

Jo, jag vet att jag har skrivit om de här chokladbollarna tidigare, men de är så sjukt goda att jag helt enkelt måste påminna igen. De är mitt standardmellanmål just nu tillsammans med ett par morötter. Det är Food Pharmacys recept på chokladbollar,  som jag utgår från. Så här blir det i min version, som ger 20 chokladbollar:

  • 14 st färska dadlar
  • 5 msk kallpressad, rå kokosolja
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 3 msk kakao
  • en liten skvätt citron eller lime
  • 4 dl ekologiska havregryn
  • 1 dl kokosflingor
  • 1–2 msk bryggt kaffe

Havregryn är inte rawfood, så de här bollarna är inte helt raw.

Jag kör alltihop i matberedare, och jag tycker att det blir allra bäst om man börjar med att köra dadlarna och sedan har i kokosolja, vanilj, salt och kakao och låter matberedaren gå några minuter så att det blir som en kolasås. Sedan har jag i havregryn och kokos och sist kaffe.

I receptet ska man även rulla dem i kokosflingor efteråt, men jag tycker att det blir så smuligt när man äter dem så jag brukar strunta i det. Vill du inte ha kaffe i så kan det eventuellt behövas någon matsked vatten för att få till rätt konsistens.

Chokladbollarna på bilden har jag rullat i hampafrön.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *