Almfrösäsongen är kort

Missa inte att gå ut och plocka almfrön – de är goda och har en så bra konsistens! Jag har en burk som står i köket nu. Beroende på var du bor kan det nog faktiskt vara för sent redan – jag ber om ursäkt för sent inlägg; det var nog 2–3 veckor sedan jag plockade sist.

När jag plockade första gången för säsongen – i maj någon gång – var fröna gröna och färska. Jag åt några som de var, men jag tycker egentligen att de är godare torkade. Så jag ställde dem i en skål i köksfönstret i någon vecka och sedan hade de torkat och blivit lite krispigare.

Sedan plockade jag igen någon gång nu i juni, och då hade de torkat på grenarna och det blir så där så att det känns som att plocka chips direkt ur trädet :-) Så tycker jag att de är bäst. Jag äter en näve direkt ur burken eller strör över en sallad, gryta eller soppa för att få lite krisp. Min burk står lite öppen för jag tänker att det ska komma in luft så att de behåller sin krispighet snarare än att låsa in den fukt som kan finnas kvar. De håller i flera veckor i den här burken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *